If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ремапът може да го зацапа, но надали да го повреди.
Системата е направена с цел екология така, че би трябвало колата да върви една идея по-добре, ако е запушен, защото няма да вкарва изгорели газове отново в колектора, а ще постъпва само чист въздух.
В повечето случей ремапа почти елиминира действието на ЕГР-а
баси завъртях една видия в маркучето дет влиза в егра. мислех че там не е нужно са запушва след като е запушено горе до колектора. настъпи промяна. не е огромна но е усетих веднага. колата утихна и сега в ниските се поуправи малко. не е нужно да държа толко съединитела при потегляне. не е въобразяване. дъли?!
баси завъртях една видия в маркучето дет влиза в егра. мислех че там не е нужно са запушва след като е запушено горе до колектора. настъпи промяна. не е огромна но е усетих веднага. колата утихна и сега в ниските се поуправи малко. не е нужно да държа толко съединитела при потегляне. не е въобразяване. дъли?!
Така го запушват при чипосване.....
Или се изключва от ЕКУ-то.
Това не знам с какъв замисъл е, но прилича от вътре на катализаторче (пчелна пита) с водна риза и антифриза минава през него. Охлажда газовете. Демек замисъла.
EDIT: Сменял ли си термостат? Ако не си да знаеш, че е голяма игра с публиката. Тоя охладител е хванат много криво с една планка и отнема бая време докато се откачи.
Това не знам с какъв замисъл е, но прилича от вътре на катализаторче (пчелна пита) с водна риза и антифриза минава през него. Охлажда газовете. Демек замисъла.
EDIT: Сменял ли си термостат? Ако не си да знаеш, че е голяма игра с публиката. Тоя охладител е хванат много криво с една планка и отнема бая време докато се откачи.
ясно вече за какво става думасменял съм термостата,но за мое щестие,въпросната планка на топлооб.се изкриви малко,и след тва аз си я доизкривих и болта не минава вече през нея,така че ще ми е по-лесно при демонтажа.тия дни ще направя операцията.мерси за инфото колега
Няма значение къде ще се запуши, една тръба когато я затапиш в нея не влиза нищо. Аз не виждам логика да се изолира топлообменика, освен ако това не е слабо място и да протича след време, понеже така или иначе вече не работи и затова колегата препоръчва да се премахне.
Аз бих предложил да изключвате и буксата към самият клапан, по този начин ЕКУ-то ще знае, че няма ЕГР и въобще няма да се напряга с него.
Comment